Woonbegeleiding en ondersteuning

We focussen met Thuis Plus op het aanleren van nieuwe competenties, vaardigheden en gedragsverandering. Dat klinkt misschien heel specifiek, maar is eigenlijk heel breed. We kijken namelijk naar wat bij de cliënt (en zijn of haar hulpvraag) past. Waar we de één helpen met ogenschijnlijk eenvoudige huishoudelijke taken zoals strijken of boodschappen doen, helpen we een ander bij het uitpluizen van de administratie en financiën. Dit alles gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid.

Thuis Plus kan zowel als door/uitstroom product worden ingezet, maar ook als product ter voorkoming van instroom binnen het Intramuraal beschermd Wonen. Indien de ondersteuningsbehoefte dit toelaat, is het wenselijk om te zorgen dat een cliënt in haar/zijn eigen huis kan blijven wonen. Er is altijd (ook ‘s nachts) iemand telefonisch bereikbaar  als er onverwachts dringend hulp nodig is, zo is de begeleiding altijd dichtbij.

Altijd betrokken en woonbegeleiding op maat

Iedere cliënt is anders en iedere hulpvraag ook. Dat zorgt er automatisch voor dat ieder traject anders is. Onze toewijding en betrokkenheid is echter overal hetzelfde. We hebben namelijk het beste met onze cliënten voor. We houden een vinger aan de pols en komen langs.

Wat kun je verwachten van Thuis Plus? 
Hulp bij:

  • Zelfstandig een huishouding te kunnen uitvoeren;
  • Financiën en administratie;
  • Contacten met instanties of andere hulpverleners;
  • Goede daginvulling;
  • Vinden van werk/dagbesteding;
  • Het hebben en onderhouden van sociale contacten.

Benieuwd wat we voor jou (of een van je cliënten) kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.